Listisar.se

Din bästa källa för aktuella, roliga och intressanta listor.

5 Skräckfilmer som du bara inte får missa – vågar du se?

Att titta på skräckfilm är något som verkligen kan få nerverna att hoppa till. Oavsett om man gör det alldeles ensam en mörk kväll eller tillsammans med vänner eller familj så är det alltid lika spännande. Skräck är något som fascinerat filmfantaster i många decennier och här är några filmer som du absolut inte får missa om du vill bli riktigt rädd.

Event Horizon

Gillar man rymdäventyr med en stor dos skräck så är detta rätt film. En besättning letar efter ett rymdskepp som försvunnit, och vad de hittar är fasansfullt.

A Nightmare On Elm Street

Detta är en filmserie i flera delar som handlar om den läskige Freddy Kruger som dyker upp i ungdomars drömmar där han sedan förgör dem. Allt man måste göra är att hålla sig vaken, för annars kommer han efter dig.

Insidious

En liten pojke hamnar i en värld bland de döda och hans familj kämpar för att få honom tillbaka. Denna film har många stunder där blodet isar sig av rädsla.

Exorcisten

Denna klassiker har några år på nacken men är fortfarande lika läskig än idag. Filmen handlar om en flicka som blir besatt av den hemsk demon vilken måste bekämpas med hjälp av katolska präster.

The Ring

När denna film kom så satte den stor skräck i såväl den yngre som äldre generationen. I filmen så sprids ett videoband som är väldigt farligt, för om man ser det så möter man en garanterad död.