Det finns många anledningar till varför det skulle vara bra att börja äta ekologiskt, men man kanske inte alltid vet vilka? Vi har samlat ihop 8 bra anledningar till varför man skall ta beslutet att betala några kronor extra i matbutiken och hjälpa vår miljö.
Mat fri från gifter
Ekologiskt odlad mat är fri från en hel mängd farliga kemikalier som annars används vid odling.
Billigare på lång sikt
Ekologiska odlingar kan användas under längre tid vilket är billigare långsiktig.
Bättre för miljön
Med mindre gifter och vänligare odlingsmetoder utarmar man inte miljön på samma sätt som konventionell odling.
Få i dig fler vitaminer
Ekologiska grönsaker är rikare på vitaminer, näring och mineraler.
Bättre för odlare
Med mindre gifter och säkrare odlingstekniker vid ekologisk odling har odlare en bättre arbetsmiljö.
Djuren får det bättre
Djuren får mer plats att leva på och kan beta naturligt utomhus.
Mer smak
Frukt och grönsaker som är ekologiskt odlade har mer smak då de generellt sett har lägre vattenhalter.
Renare mat
Ekologiskt kött är innehåller inga farliga mediciner som annars ges till olika djur.