Listisar.se

Din bästa källa för aktuella, roliga och intressanta listor.

Bakfull? Här är 9 säkra tips på hur du kan må bättre!

Hade du kul igår? Då har du förmodligen mindre kul idag. Och du mår som du gör på baksmällan för att du är uttorkad, har sömnbrist och för att kroppen håller på att avgifta sig själv. Här är 9 säkra tips som får dig att må bättre!

Skippa återställare

Återställare är en modern myt och DET FUNKAR INTE. Du skjuter bara upp det oundvikliga och löper risk att förvärra hela baksmällan.

Drick mängder med vatten

Det är så uttjatat att det knappt behövs nämnas. Men alkoholen driver ut vatten ur din kropp och du måste få i dig nytt. Rent och klart vatten, skippa juice, läsk och liknande.

Skippa fet mat

Fet mat dagen INNAN du börjar festa är ingen dum ide, men att trycka i sig en pizza dagen efter är det därimot inte. De snabba kolhydrater kommer lämna din kropp snabbare än du hinner återhämta dig från baksmällan och du kommer må sämre.

Skippa kaffe!

Denna är svår, men rekommendationen är att skippa kaffet på bakfyllan. Kaffe driver ut ännu mer vätska ur din kropp och drar ihop dina blodkärl. Det är helt enkelt inte värt den lilla uppiggande effekten som kaffe ger. Undvik!

Ut och rör på dig!

Lättare sagt en gjort, men även en kort promenad utomhus kommer att få dig att må bättre. Ju mer motion, desto snabbar ger sig baksmällan – men glöm inte att dricka mängder med vatten.

Ät ägg!

Ägg innehåller en massa nyttigt och så är det gott. Finns orken så koka eller stek äggen. I värsta fall så är det bara att svepa dom som dom är.