Det här är så tydligt. Istället för att vara upprymd, ohämmad, smärtfri och helt övertygad om din dansskicklighet så mår du nu pyton, orolig, värkande och inte ens övertygad om att du kan stå rakt Men så klart, det finns mer av en baksmälla än att bara vakna upp med en dundrande huvudvärk,och att vara torr i munnen. Här kommer andra saker som händer med din kropp när du fått alldeles för mycket att dricka kvällen innan.

Om det här var du vid 03-tiden i går kväll

Så här mår du förmodligen nu

Jag var döende förut idag, sen dog jag och nu är jag död

Så klar förväntade du dig att du skulle få huvudvärk, och kanske spy lite, men varför känns det som du har blivit överkörd av en bulldozer?

Faktiskt, det finns en ganska bra anledning till varför. "Baksmällor är lätt att förklara, eftersom de är i grunden en mini abstinenssymptom," George Koob, PhD, chef för National Institute på alkoholmissbruk och alkoholism (NIAAA). "Varje gång du tar en intoxicant, ändras din hjärna. Så din hjärna anpassar sig till förändringen, och sedan när läkemedlet tas bort, sker en motsatt reaktion. De flesta symptom av en baksmälla är motsatsen till vad du får när du är berusade med alkohol."

Drack du igår men glömde dricka vatten när du kom hem?

Du har ont som sjutton, tack vare en brutal kombination av inflammation och att kunna känna smärta igen.

Du känner dig som att du gjorde ett Cross Fit pass i går, och kanske till och med fick en smäll. Men den riktiga anledningen till att du har ont och mår dåligt är anledningarna vi nämde ovanför. Alkohol är ett smärtstillande medel. Den kan ge molande smärta både psykisk och känslomässigt. Men när det börjar gå bort, kan smärtan komma tillbaka som en hämd, säger Koob.

Din puls och ångestnivåer kan skjuta i höjden

Ditt hjärta slår så hårt att du tror att du ska få en hjärtattack. " Här är varför:" Eventuella ångestsymtom eller ökad hjärtfrekvens kallar vi sympatiska reaktioner ", säger Koob. "De är på grund av det faktum att när du är berusad, är dessa effekter blockerade. Så när alkoholen avlägsnas, tenderar de att uppenbara sig själva. ". Detta händer inte bara efter en drink utan ett antal drinkar. Du är förmodligen bekant med känslan av att vakna upp kl 05:00 med hjärtrusning. "Alkoholen har avklingat och din hjärna är nu i ett högt retbart tillstånd." Du vet, precis vad du behöver när du vill sova bort baksmällan så länge som möjligt.

En endorfin krasch kan få dig att känna ledsen och gråtmild.

Du vaknar upp i en sorglig tillstånd och börjar gråta när det inget finns på Netflix. Du kommer inte ihåg att någonting förödande hände i natt, så varför känner du dig som att din hund just dött? "När du känner dig usel nästa dag, det är ungefär som att du släppte alla dina endorfiner och det finns detta underskotts tillstånd", säger Koob. "Jag tror att folk inte inser det finns ingen snålskjuts i hjärnans belöningssystem".

Om du har en alkohol intolerans, kan du vara nedstämd.

Du känner dig plötsligt så överbelastade att du tror att du faktiskt kan kalla dig sjuk och menar det. Om alkoholen ger sig på en täppt näsa och sinus smärta, kanske du har en alkohol intolerans, vilket kan beskrivas som ett tillstånd där du inte kan bryta ned alkohol - eller, mer specifikt, ingredienserna i alkohol. Det är ofta kallad en alkohol allergi, eftersom reaktionen är vanligen till en specifik ingrediens vid tillverkning av drycker (korn, kemikalier, konserveringsmedel. Om du får super reaktion med din baksmälla och också upplever saker som rodnad, nässelfeber, huvudvärk, eller försämring av existerande astma, kanske du vill kontrollera med en allergolog för att se vad som kan vara fel.

Uttorkning kan ge dig ett allvarligt fall av ansikts svullnader

Så fluffigt. Så mycket, mycket, pösigt. Skyll här på uttorkning. "Alkohol i blodet hämmar ett hormon som reglerar urinproduktionen", säger Koob. "I detta tillstånd, utsöndrar njurarna ett utspätt urin som innehåller låga halter av natrium och andra elektrolyter, vilket resulterar i förhöjda mängder natrium i kroppen." När du börjar nyktra till, börjar du ta in vätskor igen, men allt det överskjutande natriumet i kroppen kan leda till svullnad och allmän svullnader.

Din mage ... holy shit ... bokstavligen.

Ingenting kan få dig ur sängen med denna baksmälla - utom explosiv diarré. Detta kan hända av ett par anledningar, men det är i princip din reaktion på all sprit. "Stora mängder alkohol kan orsaka störningar i den tarmabsorptionen av näringsämnen och vitaminer," gastroenterolog Robynne Chutkan, MD. Dricka kan också leda till fler bakterier i tunntarmen, vilket kan sätta fart på körningarna, säger hon. Naturligtvis det också kan bara vara att fyra Long Island iced te följt av ost frites vid 02:00 som kan ha stört din mage.

Din hjärna fungerar inte så bra.

Du kan inte koncentrera tillräckligt länge för att skriva en enda textmeddelande, och du inser att du har glömt hur man skriver helt och hållet. Det finns några få anledningar som gör att du fungerar mindre än en perfekt nivå idag. Du använde upp en hel del av dopamin i natt, så din hjärna försöker komma ikapp, förklarar Koob. Plus, hjärnan förändras det vi förknippar med en baksmälla kan bråka med kognitiv funktioner i din frontala cortex, som är ansvarig för beslutsfattandet, exekutiva funktioner, tänka på framtiden - ni vet, vuxna saker.