Listisar.se

Din bästa källa för aktuella, roliga och intressanta listor.

Fem anledningar till varför det är bra att städa regelbundet

Vem känner inte igen sig i att det fort blir rörigt och stökigt hemma om man inte har städat på länge. Idag så är det så mycket man skall prioritera, arbete, vänner, fritidsintresse och egentid. Det blir helt enkelt inte tid över att städa, och när helgen närmar sig vill man ju helst göra något roligt. Men det finns goda skäl till att städa regelbundet, och här kommer några skäl som kanske ändrar din städplanering.

Man mår bättre

Det finns många undersökningar som visar på att man mår bättre av att leva i en städad miljö, då annars kaoset med grejor överallt påverkar vårt mående negativt.

Bättre för hälsan

Är det smutsigt en längre tid så kan man få besvär om man har dammallergi eller astma exempelvis. Detta kan man motverka genom att städa oftare.

Trevligare att ta emot besök hemma

Är det rent och snyggt hemma så kan man ta hem sina vänner utan att behöva känna sig obekväm över att det är ostädad. Det är även trevligare för besökarna om det är ordning i bostaden.

Mindre tid till städning

Har man en vana av att städa lite då och då så krävs det betydligt mindre tid än om man gör det en gång i månaden och måste spendera en hel dag minst.

Lättare att hitta saker

Städar man oftare så är det enklare att hitta saker om man behöver, så att allt inte ligger under gamla tidningar eller kläder på golvet.