Det här är viktigt inför Alla Hjärtans Dag eller egentligen alla typer av situationer då man ger bort blommor. Visste du till exempel att blommornas färg har en mening. Här nedan kan du se vad varje färg på blomman betyder. Även antalet blommor har betydelse, 10 blommor betyder; vill du gifta dig med mig? Så läs igenom listan innan du rusar till affären och köper blomman eller blommorna.

Mörkröd blomma Jag saknar dig så!

Röd blomma Jag räknar dagarna tills vi möts igen.

Rosa blomma Jag är förälskad i dig och lovar dig trohet

Vit blomma Jag tror på din renhet och jungfrulighet

Gul blomma Du är solen i mitt liv.

Orange blomma Jag är din trogne vän.

Blå blomma Jag vill bli vid din sida intill döden.

Lila Blomma Jag önskar dig all lycka och välgång i livet.

Bukett (röda, blå och vita blommor) Betyder ett frieri.

En blomma Du är mitt allt!

Två blommor Låt oss resa bort tillsammans.

Tre blommor När får jag träffa dig igen?

Fyra blommor Jag ser upp till dig och är dig tacksam

Fem blommor Jag gör vad som helst för dig

Sex blommor Jag tvivlar på ditt ord.

Sju blommor Jag älskar dig!

Åtta blommor Jag förblir dig trogen intill döden.

Nio blommor Jag vill vara ensam med dig.

Tio blommor Vill du gifta dig med mig?