20 olika sätt som världen hedrar offren efter massakern på Charlie Hebdo i Paris

20 olika sätt som världen hedrar offren efter massakern på Charlie Hebdo i Paris

Världen hedrar offren i massakern på satirtidningen Charlie Hebdo i Paris. Nedan är ett axplock av alla det minnesstunder som hållits runt om hela världen.

Union Square, New York

Berlin, Tyskland

Olika Danska tidningar under torsdagen

Demonstrationer för pressfrihet och till stöd för offren hölls under onsdagen på bland annat Place de la Republique i Paris, Trafalgar Square i London, vid Brandenburger Tor i Berlin, i Madrid, Bryssel och Nice.

Tyst minut för att hedra offren under torsdagen

Trafalgar Sqaure, London, England

Genève

Toulouse, södra Frankrike

Franska tidningen Libération framsida

Varför? Trafalgar Square i London

Tyst manifestation i Rennes med pennor i luften för att hedra de mördade

O'Connell Street, Dublin, Irland

Franska konsulatet i San Francisco, USA

Fransmän i Paris under onsdagsnatten

Hong Kong

Teckning godkänd av extremister

Även flera svenska serietecknare och satiriker har reagerat med sorg och vrede. ”Arne Anka”-tecknaren Charlie Christensen publicerade en tom serieruta med texten ”Teckning godkänd av extremister ur alla läger och helt i linje med deras vision för framtiden” på sin Facebook-sida under onsdagen.

Norska Aftenpostens framsida

He drew first

En av de tidigaste internationella svaren kom från den australiske tecknaren David Pope. Hans bild, föreställande en beväpnad terrorist som står framför en mördad tecknare med texten ”He drew first” (engelsk ordvits som kan översättas som både ”han drog vapen först” och ”han tecknade först”, reds anm), fick omedelbart viral spridning.

Je Suis Charlie

Med anledning av attacken mot Charlie Hebdo i Paris den 7 januari 2015 samlades människor utanför Frankrikes ambassad för att uttrycka sin medkänsla.

Authored by: listisar