20 olika sätt som världen hedrar offren efter massakern på Charlie Hebdo i Paris

20 olika sätt som världen hedrar offren efter massakern på Charlie Hebdo i Paris

Världen hedrar offren i massakern på satirtidningen Charlie Hebdo i Paris. Nedan är ett axplock av alla det minnesstunder som hållits runt om hela världen.

O'Connell Street, Dublin, Irland

Demonstrationer för pressfrihet och till stöd för offren hölls under onsdagen på bland annat Place de la Republique i Paris, Trafalgar Square i London, vid Brandenburger Tor i Berlin, i Madrid, Bryssel och Nice.

Fransmän i Paris under onsdagsnatten

Tyst minut för att hedra offren under torsdagen

Trafalgar Sqaure, London, England

Berlin, Tyskland

Olika Danska tidningar under torsdagen

Je Suis Charlie

Med anledning av attacken mot Charlie Hebdo i Paris den 7 januari 2015 samlades människor utanför Frankrikes ambassad för att uttrycka sin medkänsla.

Norska Aftenpostens framsida

Franska tidningen Libération framsida

Toulouse, södra Frankrike

Franska konsulatet i San Francisco, USA

He drew first

En av de tidigaste internationella svaren kom från den australiske tecknaren David Pope. Hans bild, föreställande en beväpnad terrorist som står framför en mördad tecknare med texten ”He drew first” (engelsk ordvits som kan översättas som både ”han drog vapen först” och ”han tecknade först”, reds anm), fick omedelbart viral spridning.

Tyst manifestation i Rennes med pennor i luften för att hedra de mördade

Union Square, New York

Varför? Trafalgar Square i London

Hong Kong

Genève

Teckning godkänd av extremister

Även flera svenska serietecknare och satiriker har reagerat med sorg och vrede. ”Arne Anka”-tecknaren Charlie Christensen publicerade en tom serieruta med texten ”Teckning godkänd av extremister ur alla läger och helt i linje med deras vision för framtiden” på sin Facebook-sida under onsdagen.

Authored by: listisar