Många känner någon gång i livet att vardagen i Sverige är tråkig och att man hellre vill flytta till ett annat land. Men om man tänker efter så finns det många anledningar till varför Sverige rankas som ett av de allra bästa länderna i världen att bo i. Här är några av dessa skäl.

Låg korruption

Pengarna som betalas av alla skattebetalare går in i samhällssystemet vilket gör att man får gratis skola och billig sjukvård. Vägar underhålls och man kan lita på de statliga inrättningarna. I andra länder får man muta sig fram för att få saker och ting gjort.

Ren luft och vatten

I Sverige finns inga extrema utsläpp som gör att man inte kan se himlen klart, och i princip allt dricksvatten kommer från de många sjöarna som finns runtom i landet vilket smakar mycket bra.

Fritt land

I Sverige så kan du klä dig hur du vill och tro på vad du vill utan att behöva oroa dig om att bryta lagen.

Billig sjukvård

Oavsett om du skall operera knät eller hjärtat så behöver du inte betala för dessa ingrepp då de betalas utav staten. I andra länder tvingas man stå för allt från skalpell till skyddshandskar själv.

Gratis skola

Till skillnad från många andra länder så finns det ingen skolavgift så att alla kan studera ända upp till universitetsexamen helt gratis. Man får i lägre utbildningar gratis böcker och även mat i skolan.