Det är officiellt – ’Lavina’ har korats till Årets Pelargon 2024, en ära som lyfter fram dess unika skönhet och popularitet. Denna bedrift belyser hur djupt förankrade pelargoner är i svensk kultur och hur ständigt nya favoriter uppstår. I denna lista utforskar vi, förutom ’Lavina’, fyra andra pelargonier som inte får saknas i en svensk blomsterälskares samling.

Lavina – Årets Pelargon 2024

’Lavina’ stjäl rampljuset med sin imponerande blomning och utsökta färg. Denna sort har vunnit hjärtan över hela landet med sina ljuvliga, fylliga blommor i en mjuk, lockande nyans. Att den utses till Årets Pelargon 2024 är ett tecken på dess exceptionella skönhet och popularitet.

Mårbackapelargon

En tidlös favorit, Mårbackapelargonen, fortsätter att charma med sina traditionella, ljusrosa blommor. Dess förmåga att växa sig stor och prunkande gör den till en älskad klassiker i svenska fönster.

Zonalpelargon

Med sina livliga färger och distinkta bladzoner är zonalpelargonen en kameleont bland pelargonier. Denna sort anpassar sig vackert till olika inredningsstilar, vilket gör den till en favorit för många.

Doftpelargon

Doftpelargoner erbjuder mer än bara visuell skönhet – de tillför även en härlig arom till hemmet. Deras dofter varierar från citrus till kryddiga noter, vilket gör varje planta unik i sin förmåga att förgylla rummet den står i.

Hängpelargon

För de som önskar en mer avslappnad och bohemisk känsla är hängpelargonerna det perfekta valet. Dessa sorter utmärker sig med sina överflödande blommor och flexibla växtnatur, perfekta för att hänga i fönstret eller på balkongen.