Att spela dator är ett populärt intresse bland både äldre och yngre personer. Det finns tusentals olika spel att välja mellan i alla möjliga genrer som rollspel, action och strategi bland annat. Här är de 5 bäst säljande spelen genom tiderna till PC.

Minecraft

I Minecraft är du fri att gå ut på äventyr i världen som du själv har byggt eller spela i andras världar. Spelet är utvecklat av svenska Mojang och har sålt i över 19 miljoner exemplar.

World of Warcraft

När Blizzard släppte onlinespelet World of Warcraft 2004 tog det världen med storm. Sedan dess har ett flertal expansioner tillkommit. I den episka världen spelar tillsammans eller emot spelare i olika former. WoW som det också kallats har har sålts i 14 miljoner exemplar.

Diablo 3

Diablo är sen spelserie som går ut på att döda utrota ondskan i den mytiska världen. Själv eller tillsammans med andra följer man en mörk historia som man försöker påverka. Spelet som har sålts i 12 miljoner ex är ett spel som även Blizzard utvecklat.

Half-Life 2

Amerikanska Valve har tagit fram det spännande first-person spelet Half-Life 2 som under många år toppat spelen i just denna genre. Med sina 12 miljoner sålda exemplar så är det ett tydligt bevis.

Starcraft

Detta spel som också är från Blizzard har spelats ända sedan 1998 då det släpptes. Ett strategispel av högsta rang som många tävlar i. Spelets har sålts i 11 miljoner exemplar.