Listisar.se

Din bästa källa för aktuella, roliga och intressanta listor.

De dyraste hockeykorten genom tiderna – sannolikt har du inget av dem!

Ishockeyvärlden har genomgått ett flertal guldåldrar med växlande popularitet. Men något som bestått genom tiderna är samlarkorten, som engagerat generation efter generation. Vi har kikat närmare på några av de som sålts för mest pengar.

Att samla hockeybilder är något som en hel del har sysslat med. I såväl liten som stor skala. Medan vissa bara gillade att samla, så var andra övertygade om att de var på god väg mot att säkra en redig pensionsfond. Nu ska vi titta närmare på vilka dyrgriparna egentligen är.

1. Wayne Gretzky Rookie – 1979 O-Pee-Chee #18

Wayne Gretzky är utan tvekan en av tidernas mest legendariska hockeyspelare. Och att hans smeknamn är The Great One är knappast någon slump. Redan i ung ålder förutspåddes att han skulle bli en av de mest framgångsrika genom tiderna. Med vad som är unikt är att han gjort sig välkänd även bortom den inre kretsen av NHL-fans. Därför anses hans rookiekort från tiden i Edmonton Oilers numera vara värderat till närmare 11,000,000 kronor efter att det i slutet av 2020 såldes på auktion för $1,290,000. Se bara till att inte förväxla det med närmast identiska 1979 Topps #18 vars värde bara är hälften.

2. Gordie Howe Rookie – 1951 Parkhurst #66

För den äldre generationen så är Gordie Howe i stort sett synonym med hockey. Som något utav hockeyvärldens Tony Hawk fick han smeknamnet Dr. Hockey i och med att han ansågs vara den person som helt enkelt förkroppsligade sporten. Hans rookiekort från begynnelsen i Detroit Red Wings är värderat till dryga 420 000 kronor.

3. Bobby Orr – 1966 Topps USA Test PSA 10

För många så är Bobby Orr definitionen av en kompetent försvarare. Och med ett unikt stort antal poänger och avgörande passningar på sin meritlista är det ingen överraskning att han ansågs vara en av de mest pålitliga personer att ha på planen. Kortet från hans tid som försvar i Boston Bruins är värderat till 1,300,000 kronor.

4. Bobby Hull Rookie – 1958 Topps #66

Numera är det oklart huruvida Bobby Hull eller hans son Brett är mest känd. Men när det kommer till äkta NHL-släkter så toppar familjen Hull många listor. Bobby Hull gjorde sig känd som en av de snabbaste spelarna på plan. Och hans förmåga att leverera obehagligt kraftfulla slagskott är ännu legendarisk. Hans rookiekort från Chicago Black Hawks värderas till 1,300,000 kronor.

5. Georges Vezina – 1912 C57 #1

Även om Georges Vézina dog långt före sin tid så håller han ställningen som en av tidernas bästa målvakter. Hans spelsätt präglades av ett ovanligt aktivt förhållningssätt, och enligt många var det som att han befann sig mentalt ute på plan samtidigt som han säkrade målet. Han är utan tvekan en av de stora legenderna. Och därför värderas hans kort från tiden i Montreal Canadiens till 210 000 kronor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *