Listisar.se

Din bästa källa för aktuella, roliga och intressanta listor.

Foto: Netflix

”Ronja Rövardotter” på Netflix 2024: Saker du inte visste om den ny serien

Netflix har gett nytt liv åt Astrid Lindgrens älskade klassiker ”Ronja Rövardotter” med en helt ny tolkning som hade premiär 2024. Denna version har väckt nyfikenhet och beundran hos både gamla fans och nya tittare. Här är några av de mest intressanta och kanske överraskande fakta om denna uppdaterade serie.

Skulle egentligen sändas på Viaplay, men köptes upp av Netflix i sista stund

Ursprungligen var det planerat att serien skulle sändas på Viaplay, men i november 2023 meddelade Viaplay Group att premiären hade försenats på obestämd tid på grund av finansiella svårigheter. Därefter förvärvades serien av Netflix, som lanserade den den 28 mars 2024. Vid lanseringen blev serien tillgänglig på Netflix i hela Norden, samt i Storbritannien, Frankrike, Spanien, Nederländerna, Central- och Östeuropa och ytterligare några europeiska länder. I Tyskland kommer serien att sändas av ARD.

Modern teknologi möter klassisk berättelse

Den senaste versionen av ”Ronja Rövardotter” på Netflix använder sig av avancerad animationsteknologi för att skapa en levande och detaljrik värld. Med hjälp av CGI (Computer Generated Imagery) har serien lyckats återskapa den mystiska och förtrollade skogen samt Mattisborgen med en otrolig detaljnivå och djup.

Ett stjärnspäckat svenskt skådespelargäng

För att ge röst åt de ikoniska karaktärerna har Netflix samlat ett imponerande ensemble av svenska skådespelare. Denna nya uppsättning inkluderar välkända namn från både teater och film, som alla bidrar med sin unika talang för att ge nytt liv åt Lindgrens oförglömliga karaktärer. Bland annat medverkar Kerstin Linden som Ronja Rövardotter, Jack Bergenholtz Henriksson som Birk och Johan Ulveson som Skalle-Per.

Samarbete med Lindgrens familj och arv

Projektet har utvecklats i nära samarbete med Astrid Lindgrens familj och arvingar för att säkerställa att serien förblir trogen originalets anda och budskap. Denna samverkan har varit avgörande för att behålla berättelsens hjärta och själ, samtidigt som man moderniserar presentationen för en ny generation.

En global serie

Till skillnad från tidigare tolkningar riktar sig denna version av ”Ronja Rövardotter” till en global publik, med flerspråkiga versioner tillgängliga vid lanseringen. Netflix har arbetat för att serien ska vara tillgänglig och njutbar för barn och vuxna över hela världen, vilket återspeglar företagets ambition att föra samman olika kulturer genom berättelser.

Inspelad till stor del i sverige

Serien är ett projekt av Filmlance International, producerat för Viaplay Group i samarbete med Film i Väst. Inspelningsplatserna sträcker sig över hela Sverige och inkluderar Bohus fästning i Kungälv, Borggården samt de underjordiska gångarna i centrala Göteborg, naturreservaten Sveafallen och Ugglehöjden utanför Degerfors, Åre, skogarna norr om Falun, Örebro, samt även skogar i Litauen.

Ett svar till ””Ronja Rövardotter” på Netflix 2024: Saker du inte visste om den ny serien”

  1. Profilbild för David Blomqvist

    Jag älskar ronja Rövardotter men nu väntar jag på nästa säsong 2 och väntar jag till hösten 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *