Rädd för ormar? Då är detta inte videon för dig. Lutch Green’s Top 5 har listat världens fem största ormar och det är ett gäng rejält stora pytonormar som visas upp!

Här listar vi några av världens största ormarter som verkligen visar hur imponerande och väldiga dessa reptiler kan vara.

Anakonda

Eunectes murinus, mer känd som grön anakonda, är en av världens tyngsta och längsta ormar. Denna sydamerikanska jätte kan bli över 5 meter lång och väga mer än 220 kg. De lever främst i vattnet och är skickliga simmare som jagar allt från fiskar till stora däggdjur.

Pytonorm

Pytonormar, med sin representant retikulerad pyton (Python reticulatus), är bland de längsta ormarna i världen. En vuxen retikulerad pyton kan nå längder upp till 6,95 meter. Dessa ormar förekommer i Sydostasien och lever i en mängd olika habitat, från regnskogar till närliggande byar.

Kungskobra

Kungskobran (Ophiophagus hannah) är världens längsta giftorm och kan bli upp till 5,5 meter lång. Den är känd för sin intelligens och sitt imponerande försvarssätt, där den reser sig och utvidgar sin halsfläck när den känner sig hotad. Kungskobran föredrar att leva i täta skogar i Sydostasien och Indien.

Burmesisk pyton

Burmesisk pyton (Python bivittatus) är en av de fem största ormarterna i världen. De kan bli över 7 meter långa och väga mer än 90 kg. Ursprungligen från Sydostasien, har dessa ormar introducerats till andra delar av världen, där de ofta blir invasiva arter.

Afrikansk klippypython

Afrikansk klippypython (Python sebae) är Afrikas största orm och kan nå längder på upp till 4,8 meter. De är extremt kraftfulla och kan äta byten så stora som antiloper. Dessa ormar lever i sub-sahariska Afrika och föredrar klippiga områden och savanner.