Listisar.se

Din bästa källa för aktuella, roliga och intressanta listor.

10 fascinerande fakta om Young Royals som du kanske inte kände till

Young Royals har snabbt blivit en favoritserie för många. Men hur mycket vet du egentligen om denna populära ungdomsdrama? Här är tio spännande fakta som kommer att överraska även de mest hängivna fansen!

Serien spelades in på en riktig internatskola

Visste du att stora delar av serien spelades in på en riktig internatskola? Den prestigefyllda skolan Hillerska är i verkligheten den anrika internatskolan Stora Sundby i Sverige.

Prins Wilhelm har en verklig förebild

Karaktären Prins Wilhelm är löst baserad på verkliga europeiska prinsar, vilket ger hans roll en autentisk känsla. Serien undersöker den komplicerade balansen mellan plikt och personlig frihet, något som många kungligheter faktiskt upplever.

Skaparna inspirerades av brittiska kungliga draman

Medan Young Royals är svensk, hämtade skaparna mycket inspiration från brittiska kungliga draman som The Crown och Downton Abbey för att fånga den rätta atmosfären och dramatiken.

Intimitetsscenerna är koreograferade

För att säkerställa att alla intimitetsscener känns äkta och respektfulla anlitades en intimitetskoordinator. Detta hjälper skådespelarna att känna sig bekväma och trygg under inspelningen av känsliga scener.

Originalmusik skapades speciellt för serien

Den emotionellt laddade musiken i Young Royals är specialkomponerad för serien, vilket bidrar till dess unika stämning. Musikerna har arbetat tätt med regissörerna för att varje scen ska få rätt musikaliska känsla.

Serien lyfter HBTQ-frågor

Young Royals har blivit hyllad för sin ärliga och känsliga skildring av HBTQ-frågor, vilket gör den till en viktig röst i dagens medielandskap. För många unga tittare är serien en källa till både tröst och inspiration.

Skådespelarna har blivit stjärnor över en natt

Efter premiären av Young Royals har huvudrollsinnehavarna blivit internationella stjärnor. Edvin Ryding och Omar Rudberg, som spelar Prins Wilhelm och Simon, har fått enorma följarskaror på sociala medier och stor uppmärksamhet i media.

Skoluniformerna är designade för serien

Skoluniformerna i serien är inte tagna från någon verklig skola, utan de är specialdesignade för att passa den estetiska visionen av Hillerska. Designern ville skapa en känsla av både tradition och modernitet.

Serien har en global publik

Young Royals har inte bara blivit populär i Sverige utan har även en stor internationell följarskara. Tack vare Netflix globala räckvidd har tittare från hela världen fått upp ögonen för denna svenska pärla.

Det finns planer på fler säsonger

Med den stora framgången av den första säsongen har det redan bekräftats att fler säsonger är på gång (young royals säsong 3). Fansen kan se fram emot att följa Prins Wilhelms resa i flera kommande avsnitt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *