Listisar.se

Din bästa källa för aktuella, roliga och intressanta listor.

10 stora roller Matt Damon tackade nej till eller gick miste om

Matt Damon är en av Hollywoods mest kända stjärnor, och även om han har haft en fantastisk karriär, finns det ikoniska roller han inte fick eller tackade nej till.

Här är en lista över några av de mest anmärkningsvärda filmerna som kunde ha sett annorlunda ut med Damon i en ledande roll.

Paycheck (2003)

I den här science fiction-filmen från 2003, som regisserades av John Woo, tackade Damon nej till huvudrollen, som istället gick till hans vän Ben Affleck. Filmen mottog övervägande negativa recensioner, och det verkar som att Damon kanske undvek en kula.

Milk (2008)

I Gus Van Sants biopic om gayrättighetsaktivisten och politikern Harvey Milk, var Damon tänkt att spela Dan White. På grund av schemakonflikter var han tvungen att dra sig ur, och rollen gick istället till Josh Brolin. Filmen fick senare stor uppmärksamhet och vann flera priser.

Four Brothers (2005)

I denna actionfilm från 2005 som handlar om fyra adopterade bröder som söker hämnd för sin adoptivmors död, var Damon ursprungligen tänkt för rollen som den äldste brodern Bobby. Han tackade dock nej på grund av filmens våldsamma innehåll. Rollen gick istället till Mark Wahlberg.

Pearl Harbor (2001)

I Michael Bays film om attacken på Pearl Harbor, var producenterna ursprungligen intresserade av att casta Damon tillsammans med Ben Affleck och Gwyneth Paltrow. Damon kunde dock inte acceptera rollen på grund av schemakonflikter.

Daredevil (2003)

Damon, som är ett stort fan av Marvels Daredevil, tackade nej till huvudrollen i filmen efter att ha läst manuset och kände att han inte var entusiastisk över berättelsen. Rollen gick istället till hans vän Ben Affleck.

Star Trek (2009)

I JJ Abrams återlansering av Star Trek i filmformat, erbjöds Damon rollen som George Kirk, James T. Kirks far. Han tackade dock nej, och rollen gick istället till en nykomling, Chris Hemsworth.

Training Day (2001)

I denna brottsthriller från 2001 som regisserades av Antoine Fuqua, var Damon ursprungligen tänkt att spela mot Samuel L. Jackson innan Denzel Washington och Ethan Hawke tog över rollerna.

The Dark Knight (2008)

I Christopher Nolans banbrytande film, var Damon nära att spela Harvey Dent/Two-Face. På grund av tidigare åtaganden kunde han dock inte ta rollen, och den gick istället till Aaron Eckhart.

Brokeback Mountain (2005)

I den tidiga versionen av Ang Lees film var Damon tänkt för en av huvudrollerna tillsammans med Joaquin Phoenix. Projektet hade dock svårt att behålla en regissör och stjärnor, och Damon och Phoenix slutade inte med att spela i filmen.

Avatar (2009)

Matt Damon var nära att ta huvudrollen i James Camerons banbrytande film Avatar. Han hade dock redan åtagit sig att avsluta Bourne-franchisen och kunde inte ta rollen som Jake Sully, som istället spelades av Sam Worthington.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *