Listisar.se

Din bästa källa för aktuella, roliga och intressanta listor.

De 5 läskigaste skräckspelen – spelen som slår skräckfilmerna

Precis som skräckfilm så är skräckspel numera en given del av spelutbudet. Men vilka är egentligen med skräckinjagande? Vi har tagit en titt på gammalt och nytt. Vad vi är säkra på är att samtliga spel kommer att skrämma dig.

Nu för tiden då det finns ett så stort antal plattformar och spelkonsoler så är det ofta svårt att göra listor utan att exkludera någon. De flesta spel går att spela med hjälp av befintliga konsoler eller emulatorer. Men vi kan inte garantera att alla är tillgängliga. Hur som helst kommer här några riktigt obehagliga spel.

1. Alone in the Dark

Alone in the Dark från 1992 anses av många vara en förlaga till moderna skräckfilm. Mycket till följd av att musiken och 3D-grafiken gjorde det enklare att bli en del av upplevelsen. I spelet är du instängd i ett hemsökt hus där diverse varelser gör allt de kan för att ta livet av dig. Genom en kombination av tankekraft och ren och skär panik ska man försöka komma ut ur huset. Om du har ett intresse för överlevnadsskräck så bör du känna till Alone in the Dark.

2. Resident Evil 7: Biohazard

Det går inte att ha en lista över skräckspel utan att på något sätt nämna Resident Evil. För sedan första spelet lanserades 1996 har det varit något utav en stapelvara i skräckgenren. I sjunde spelet förenas klassisk överlevnadsskräck med virtuell verklighet. Med mer fokus på den utforskande och problemlösande aspekten så är det en frisk fläkt för de som tyckt de tidigare spelen handlat för mycket om reaktion.

3. Phantasmagoria

När det gäller äventyrsspel så är det få spel som varit så trendsättande inom skräckkategorin som Phantasmagoria. Det var ett av de första skräckspelen som byggde på idén om interaktiv film. Och om du gillar att utforska och lösa problem så är det ett måste att ha upplevt. Det förenar inspiration från 1800-talets karnevaler och förenar det med en känsla av overklighet. Förvänta dig däremot inte ett enkelt spel, särskilt inte enligt moderna mått.

4. Dead Space

Dead Space-serien anses av många vara vad som på nytt populariserades överlevnadsskräcken i spelvärlden. Och bland entusiaster så är de flesta överens om att andra spelet i serien representerar dess höjdpunkt. Under spelets gång vet man aldrig vad som lurar runt hörnet. För att överleva måste man däremot vara beredd på att hantera allt som kommer ens väg. Oavsett vad det krävs. En modern klassiker som är ett måste att spela.

5. Silent Hill

När Silent Hill dök upp 1999 så var det redan då på god väg att bli en klassiker bland även de mest klassiska spelen inom överlevnadsskräcken. Det följer traditionen som etablerades av Alone in the Dark och låter dig som spelare uppleva situationen på samma villkor som karaktären. Utan förberedelse måste du göra vad som krävs för att komma levande fram i jakten på din försvunna adoptivdotter. Med fem olika möjliga spelslut så är det du som spelare som avgör förloppet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *