Listisar.se

Din bästa källa för aktuella, roliga och intressanta listor.

david bowie, musician, songwriter-1604289.jpg

David Bowies odödliga hits: En resa genom Billboard 100

David Bowie, en av de mest inflytelserika och dynamiska artisterna i musikhistorien, har lämnat ett outplånligt avtryck med sina hits. Hans unika förmåga att omforma sin persona och musikstil har gett honom en särställning i musikvärlden.

Här är en lista över några av David Bowies bästa och mest populära låtar enligt Billboard Hot 100:

  1. ”Let’s Dance” – Denna låt toppade Billboard Hot 100 och är kanske Bowies mest igenkännliga hit, med sitt oemotståndliga groove och distinkta gitarrsolo av Stevie Ray Vaughan.
  2. ”Fame” – En låt som Bowie skrev tillsammans med John Lennon, vilken nådde toppen av Billboard Hot 100 1975. Det är en funkig kritik av kändiskulturen.
  3. ”Golden Years” – Denna låt visar Bowies förmåga att blanda soul med pop och nådde topp 10 på Billboard Hot 100.
  4. ”Space Oddity” – Bowies genombrottslåt som introducerade världen för Major Tom. Trots att den ursprungligen släpptes 1969, nådde den topp 15 på Billboard Hot 100 först efter att den återutgivits 1973.
  5. ”Under Pressure” – En kraftfull duett med Queen som visar upp både Bowies och Freddie Mercurys vokala talanger. Låten nådde topp 30 på Billboard Hot 100.
  6. ”Rebel Rebel” – En av Bowies mest kända gitarriff och en anthem för rebelliska själar. Även om den inte nådde de högsta topparna på Billboard Hot 100, är den en av hans mest älskade låtar.
  7. ”Changes” – En låt som har blivit synonym med Bowies karriär och hans förmåga att ständigt förändras. Trots dess popularitet och långvariga inflytande nådde den aldrig topp 40 på Billboard Hot 100.
  8. ”Heroes” – Även om den aldrig gjorde ett stort avtryck på Billboard Hot 100 vid dess ursprungliga utgivning, har ”Heroes” växt till att bli en av Bowies mest ikoniska och älskade låtar.
  9. ”Ashes to Ashes” – En låt som Bowie använde för att avsluta kapitlet om sin karaktär Major Tom. Den blev en hit i Storbritannien men hade ett mindre genomslag i USA.
  10. ”China Girl” – En låt som ursprungligen skrevs tillsammans med Iggy Pop under deras tid i Berlin, vilken Bowie senare gjorde en hit av på 80-talet.

David Bowies karriär spänner över årtionden och musikstilar, vilket gör honom till en av de mest varierade och bestående artisterna i musikhistorien. Hans musik fortsätter att inspirera och påverka både fans och musiker världen över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *